Aktualno

03.10.2019

Napovedujemo: Program Odgovorna strežba in prodaja

Gospodarsko interesno združenje distributerjev in proizvajalcev žganih pijač (krajše GIZ DPŽP) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (Sekcija za gostinstvo in turizem) skupaj predstavljata Program Odgovorna strežba in prodaja, ki bo javnosti prvič predstavljen na 12. Strokovnem srečanju gostincev v Portorožu novembra letos.
Več
08.05.2017

Predlog navedbe sestavin in označevanja hranilne vrednosti alkoholnih pijač

Evropska komisija je marca letos v poročilu Evropskemu parlamentu in Svetu predstavila poziv za usklajen predlog, s katerim bo zagotovila navajanje sestavin alkoholnih pijač in njihovo hranilno vrednost. 
Več
15.03.2016

So nove evropske smernice glede odgovornega pitja zavajajoče?

V ZDA so decembra lani izšle smernice, ki spodbujajo zmerno pitje in sporočajo, da se v to kategorijo uvršča uživanje do ene standardne merice alkohola dnevno za ženske ...
Več
10.02.2016

Regulativa 110/2008: končno luč na koncu tunela?

Po dolgotrajnem pričakovanju je konec lanskega leta končno prispela novica o dogovoru, ki naj bi uskladil zakonodajo s področja žganih pijač z Lizbonsko pogodbo hkrati s posodobitvijo nekaterih njenih določb. ...
Več
10.01.2016

EU mora nadaljevati s Forumom EU o alkoholu in zdravju

Oktobra 2015 so člani Foruma prejeli pismo evropske komisije o odpovedi novembrskega plenarnega zasedanja. To je prvi tak dogodek vse od ustanovitve Foruma v juniju 2007. 
Več

Aktualni projekti

Spirits


Konzumiraj
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?